HOW TO START?!

Geplaatst door Mascha Voerman op

Wil jij graag sieraden maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan ben je hier op de juiste plek! In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten om zelf de mooiste sieraden te maken.

Om te beginnen is het handig om de basis benodigdheden in huis te hebben. Wij zetten de belangrijkste op een rijtje:
- Een kralenmat, om te voorkomen dat het hele huis vol ligt met kralen die van de tafel rollen.
- Een kralenbord, hierop kan je jouw sieraden uitleggen, ontwerpen en opmeten.
- Naalden, altijd handig als je veel wilt gaan rijgen.
- Een opbergdoosje, om al jouw kralen en benodigdheden netjes in te bewaren.

   

Als je een beginner bent raden wij aan om te starten met het maken van Miyuki rijgarmbanden. Dit is gemakkelijk en toch kan je dit met verschillende technieken moeilijker maken voor jezelf. 

Miyuki rocailles zijn er in 4 verschillende maten, de 6/0, 8/0, 11/0 en 15/0. Het cijfer voor de / geeft aan hoeveel Miyuki rocailles er in een inch kunnen. Vandaar dat de maat 6/0 groter is dan de maat 15/0. Het is ook erg leuk om de maten met elkaar te combineren.

   

Afhankelijk van de maat rocailles die je kiest raden wij voor armbanden meestal transparant elastiek maat 0,7 mm aan. Dit gaat makkelijk door de kralen heen een breekt niet snel. Wil je heel graag met de Miyuki rocailles maat 15/0 aan de slag? Dan kan je beter elastiek in de maat 0,6 mm nemen.


Als je jouw armband mooi wilt eindigen raden wij onze knijpkralen van 3 mm aan. Deze knijpkraal rijg je als laatste op het elastiek. Haal beide uiteindes er doorheen en trek jouw armband aan. Knijp de knijpkraal plat en jouw armband is klaar! Hiervoor kun je een platbektang gebruiken.

 

Als je kettingen wilt gaan maken is dit een ander verhaal. Om te zorgen dat jouw ketting mooi rond blijft hangen heb je staaldraad nodig. Om jouw ketting open en dicht te kunnen doen, kan je aan de ene kant een slotje vast maken en aan de andere kant een verlengkettinkje. Ook dit maak je vast met knijpkralen.

  

Nu je alles weet over de basis is het tijd om jouw sieraden up te graden! Om jouw sieraden meer op te laten vallen kan je er van alles aan toevoegen. Kralen en bedels van DQ metaal, edelstenen, schelpen, polymeer en ga zo maar door. Wij zeggen vaak “Hoe meer je ertussen doet, hoe leuker het wordt!”.

Wij hopen dat je nu verder kunt en enthousiast bent geworden van deze blog! Als je toch nog vragen hebt mag je natuurlijk altijd mailen of bellen naar ons.

Liefs


Deel dit bericht  • Handig, ik kom snel een keer langs!

    Nando op

Laat een reactie achter

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.