Onze materialen

Op de website van BAYU verkopen wij producten van verschillende materialen. Wij zullen de belangrijkste materialen voor jullie toelichten.

DQ METAAL
De afkorting DQ staat voor Designer Quality. De naam DQ is in het leven geroepen om de hoogwaardige Europese kwaliteit te benadrukken. Ook is DQ metaal een nikkelvrij metaalsoort. Dit zorgt ervoor dat veel mensen het kunnen dragen zonder dat het verkleurt of dat zij er een allergische reactie van krijgen. De platings van dit metaal zijn namelijk van écht goud en zilver. Natuurlijk brengt dit een prijsverschil met zich mee, maar de levensduur van producten met deze platings zijn veel langer. 

Hoe houd ik mijn DQ metaal mooi?
DQ metaal blijft erg lang mooi door de platings van écht goud en zilver. Wel is dit per persoon verschillend. DQ metaal kan reageren op de zuurgraad van de huid. Om het metaal nog langer mooi te houden raden wij contact met water, bodylotion, desinfecterende handgel en parfum af.

 

Zilver
Bij ieder product waar wij de term zilver gebruiken zonder toevoegingen (bijv. DQ zilver of plated zilver) gaat het om 925 sterling zilver. 

925 sterling zilver is gemaakt van 92,5% zilver en 7,5% van een ander metaal, meestal koper. Het tweede metaal is nodig omdat alleen zuiver zilver te zacht en buigzaam is. Sieraden van alleen zuiver zilver zijn vatbaar voor krassen en gaan snel stuk. Het koper in 925 sterling zilver zorgt voor de versteviging en maakt het sieraad bestand tegen schade. Sterling zilver is dus een hoogwaardig materiaal. Je herkent een sieraad van 925 sterling zilver, zwaarder dan 8 gram, aan een 925 stempel.

Hoe houd ik mijn zilveren sieraden mooi?
Zilver kan reageren op zwavel. Dit zorgt er voor dat er een zwarte laag op het zilver ontstaat. Dit heet zilversulfide. Zwavel of vormen hiervan zitten in de lucht en in of op je huid. Als je dit effect op jouw zilveren sieraden niet mooi vindt, kan je het product even oppoetsen of in een zilverbadje leggen. Het zilveren sieraad ziet er dan weer uit als nieuw!

 

Gold plated
Gold plated betekent dat een product van een ander metaal is gedoopt in vloeibaar goud. Het product is dus niet volledig van goud. Dit wordt ook wel verguld of gold filled genoemd. Het basismateriaal van de gold plated sieraden die wij verkopen is 925 sterling zilver.

Hoe houd ik mijn gold plated sieraden mooi?
Gold plated producten kunnen door aanraking met water, bodylotion, desinfecterende handgel, parfum en andere vloeistoffen verkleuren. De vloeistof veroorzaakt wrijving en zorgt er voor dat het laagje goud slijt. Om er voor te zorgen dat jouw gold plated sieraad zijn kleur behoudt, raden wij aan op te passen met deze vloeistoffen. Ook kan je bij veel juweliers jouw sieraad opnieuw laten platen!

 

Stainless steel
Stainless steel, ook wel roestvrij staal (RVS) genoemd, is tegenwoordig de trend in sieraden. Dit komt omdat stainless steel makkelijk te onderhouden is. Stainless steel bevat voornamelijk ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Stainless steel heeft veel voordelen. Het is 100% allergievrij en 100% recyclebaar. Ten opzichte van zilver is stainless steel een sterk metaal, glimt meer en is gladder.

Hoe houd ik mijn stainless steel sieraden mooi?
Metaalkundig gezien is roestvrij staal geen goede benaming. RVS kan namelijk wel roesten. Het is verstandig om niet te gaan zwemmen of douchen met je sieraden om vanwege de chlorides die in het water zitten. Dit kan het laagje chroom beschadigen. Houd ook rekening met chemische producten, zoals parfum en zonnebrandcrème. Als je jouw sieraden afdoet, heb je er veel langer plezier van en zullen ze niet verkleuren.

 

Miyuki
Miyuki is dé merknaam van de beste kwaliteit onder de rocailles. Rocailles worden ook wel borduurkralen of seed beads genoemd. Dit zijn hele kleine kraaltjes die bijvoorbeeld gebruikt worden voor weven, rijgen of borduren.
Het voordeel van Miyuki is de zeer goede kwaliteit. Alle kralen hebben precies dezelfde maat in tegenstelling tot andere merken rocailles, waar de kralen van grootte en dikte verschillen. Vooral bij speciale rijgpatronen is het resultaat veel mooier bij gelijkmatige kralen dan bij kralen waarvan de maat varieert.

Hoe houd ik mijn Miyuki rocailles mooi?
Miyuki blijft over het algemeen erg mooi en verkleurt niet snel. Wel is dit erg verschillend per persoon. Dit ligt aan de zuurgraad in de huid, welke bij iedereen anders is.
Miyuki heeft verschillende kleurtypen. Wil je een armband of ketting maken die niet snel verkleurt? Kijk dan vooral naar de kleuren waar Duracoat, Ceylon, Opaque, Crystal of Fancy lined in de naam is verwerkt. Deze blijven het langst mooi. Wel adviseren wij uit te kijken met water, bodylotion, desinfecterende handgel en parfum. Zo gaan jouw eigen gemaakte Miyuki sieraden het langst mee.


 

Natuurproducten
Op onze website verkopen wij diverse natuurproducten, waaronder schelpen en edelstenen. Tenzij anders aangegeven zijn alle natuurproducten die op onze website staan echt, 100% edelsteen of 100% schelp. Ieder natuurproduct heeft zijn eigen werking. Zo is rozenkwarts bijvoorbeeld de edelsteen van de liefde en zorgt de abalone schelp voor blijheid, vreugde en creativiteit. Omdat het echte natuurproducten zijn, is ieder product uniek en kan het soms iets afwijken van de foto qua vorm en kleur.

Hoe houd ik mijn natuurproducten mooi?
Echte edelstenen zijn natuurproducten en dus zeker niet onkwetsbaar. Wij raden aan om sieraden met edelstenen af te doen bij het sporten, in de tuin werken, huishoudelijk werk en tijdens het slapen. Na een tijd dragen kunnen edelstenen in sieraden dof worden. Dat kan onder andere komen door huidvet. Probeer de steen te reinigen door te poetsen met een vochtig doekje. Sommige schelpjes zijn van dun breekbaar materiaal. Ga er zuinig mee om en dan kunnen ze heel lang mee gaan.